Mijn verhaal

Yvanka

Op jonge leeftijd is bij mij een stofwisselingsziekte geconstateerd. Door deze ziekte ben ik altijd al met mijn gewicht bezig geweest. De ziekte zorgt ervoor dat ik een stuk voller ben dan een gemiddeld persoon.
Het is iets dat me altijd dwars heeft gezeten en heb daarom er ook op jonge leeftijd alles aan gedaan. Zo heb ik diverse diëten geprobeerd en ben ik onder behandeling van een diëtiste geweest. Alles wat ik geprobeerd heb hielp voor een korte periode, maar van niets heb ik een gewenst resultaat gekregen waarbij de kilo’s wegbleven.

Bij veel diëten die ik geprobeerd heb had het hongergevoel de overhand. Doordat je trek hebt ga je snel op zoek naar iets dat voor het grijpen ligt. Zoals iedereen weet is de kans vrij groot dat je dan iets uit de kast pakt (en dat is bijna nooit iets verantwoord).
Na vele jaren strijden tegen de kilo’s kwam ik op een punt waarbij ik zoiets had van het is nu eenmaal zo en laat ik dat maar accepteren. Dit heb ik enkele jaren zo gevoeld.

Echter na twee zwangerschappen en de daardoor aangekomen kilo’s zat ik niet meer lekker in mijn vel. Bij alles dat ik aan deed voelde ik me steeds ongemakkelijker en ongelukkiger. Op dat moment ging bij mij de knop om en heb ik weer de motivatie gevonden om de strijd tegen de kilo’s aan te gaan.
Bij toeval las ik over de organisatie Juice plus, zij boden een programma aan waarbij je in korte tijd veel kilo’s zou verliezen. De ervaringen van deelnemers waren veelbelovend en las veel goede recensies. Het is een dieet waarbij je niet hele dagen op shakes leeft en je normale voedingsmiddelen mag nuttigen. Wel gebruik je poeders door je voeding, waardoor je een bepaalde periode wat beperkter bent in de keuze van je ontbijt of lunch. De poeder geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je geen hongergevoel hebt tussen de maaltijden door. Door dit dieet te volgen ben ik in 5 maanden tijd 13 kilo afgevallen. Na de eerste succesvolle maanden, waar ik erg blij mee was, kwam ik toch stil te staan met afvallen. Na 2 maanden stond ik nog steeds stil en begon ik mezelf af te vragen of dit nog steeds een dieet voor mij was. Na er goed over na gedacht te hebben kwam ik voor mijzelf tot de conclusie dat dit niet het dieet is dat nog voor een langere tijd bij mij past,
Uiteraard wilde ik het afvallen niet opgeven, na het verlies van 13 kilo was ik nog zo gemotiveerd om verder te gaan, ben ik verder gaan kijken naar een ander dieet die beter bij mij zou passen.

In mijn directe omgeving hoorde ik positieve resultaten over Weight Watchers. Na veel over Weight Watchers gelezen te hebben werd ik zelf ook steeds enthousiaster. Ik was zo enthousiast dat ik niet kon wachten om mij aan te melden en meteen aan de slag te gaan.
Ondertussen ben ik 10 weken bezig en 3 kilo afgevallen. Dit is niet veel, maar ik heb gemerkt dat Weight Watchers niet zozeer een dieet is die je voor een bepaalde tijd volgt op kilo’s af te vallen maar een programma is die zorgt dat je een ander eetpatroon aanneemt waardoor je uiteindelijk veel stabieler wordt met je gewicht. Het belangrijkste voor mij is nu dat de kilo’s eraf blijven gaan en er ook echt van afblijven!

Door mijn passie voor voeding en afvallen ben ik de cursus gewichtsconsulent gaan volgen.
Graag wil ik anderen helpen die hetzelfde mee maken als dat ik gedaan heb ( en eigenlijk nog steeds meemaak).

Graag wil ik schrijven over mijn ervaring, en hoop ik anderen te motiveren om ook door te zetten en de strijd met de kilo’s aan te gaan. En niet op te geven ook al zit het soms tegen.