Mini anijs cupcakes

Mini anijs cupcakes

Sharing is caring!

Deze keer gaan we een recept delen om mini anijs cupcakes te maken. Leuk om te maken voor een kraamfeest. Dit recept voor deze lekkernij is voldoende voor 24 cupcakes én de cupcakes zijn in circa 1,5 uur te bereiden, dit is inclusief 45 minuten wachttijd voor de oven en het afkoelen.

Ingrediënten mini cupcakes met anijs

150 gram vloeibare boter
100 gram witte basterdsuiker
230 gram gestampte muisjes
3 eieren
150 gram cakemeel
70 gram boter op kamertemperatuur
2 thee lepels blauwe kleurstof
3 eetlepels hagelpret

Extra benodigdheden Mini anijs cupcakes

24 papieren mini cupcakes vormpjes.
Mini muffinvorm met 12 holtes
Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Bereiding mini cupcakes met anijs

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de vloeibare boter met de suiker en 30 gram gestampte muisjes in een kom en klop met de mixer 2 minuten. Klop één voor één de eieren erdoor. Zeef het cakemeel boven de kom en spatel door het botermengsel tot een glad beslag.

Zet de cupcake vormpjes in de muffinvorm. Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag. Bak ze in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en haal de cakejes uit de muffinvorm. Maak op dezelfde manier nog 12 cupcakes. Laat de cakejes uit de vorm in ongeveer 45 minuten helemaal afkoelen.

Doe de boter op kamertemperatuur in een kom en klopt met de mixer luchtig. Voeg de rest van de gestampte muisjes in delen toe en mix in 3 minuten tot een luchtige botercrème. Voeg de kleurstof toe en mix tot de crème egaal blauw van kleur is. Doe de crème in de spuitzak. Spuit op elk cupcake een toefje botercrème en bestrooi het met een beetje hagelpret.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.