Ovengerecht-kip-zoete-aarda

Ovengerecht met zoete aardappel en kip

Sharing is caring!

Dit keer behandelen we een erg lekker en voedzaam ovengerecht met zoete aardappel, kip en sperziebonen. Een erg lekker en voedzaam gerecht dat voldoende is voor circa 4 personen. En het mooie aan dit gerecht is dat het een gerecht is dat glutenvrij is, weinig calorieën bevat en eenvoudig te bereiden is.

Ingrediënten ovenschotel met zoete aardappel en kip

– 6 eetlepels olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 2 limoenen (1 gesneden in dunne plakjes, 1 geperst)
– 1 theelepel zout
– halve theelepel zwarte peper
– 350 gram sperziebonen, gewassen / gepunt en doormidden gesneden
– 8 zoete aardappelen in partjes gesneden
– 4 kipfilets

Bereiding ovenschotel met zoete aardappel en kip

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een grote ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Leg hier vervolgens de schijfjes limoen op, zodat de bodem van de ovenschaal goed bedekt is.

Neem nu een grote kom en maak hierin een mengsel van 5 eetlepels olijfolie, pers hier de 2 tenen knoflook in uit, limoensap, zout en peper. Meng dit goed door elkaar heen en haal de kipfilets hier doorheen, zodat de kipfilets goed gemarineerd worden. Laat dit circa 20 minuten zo staan.

Bak de kipfilet vervolgens in een koekenpan gaar. Voeg na ongeveer 4 minuten de sperziebonen en de zoete aardappelpartjes toe en bak dit zolang mee dat de kipfilets gaar zijn. Nu kun je de inhoud van de koekenpan bij de ovenschaal in doen en zet dit vervolgens 45 tot 55 minuten in de oven. 

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.