Ovenschotel met bloemkool pasta en gehakt

Ovenschotel bloemkool, gehakt aardappel

Sharing is caring!

In dit artikel wordt een ovenschotel met bloemkool, gehakt en aardappel beschreven. Deze ovenschotel is een voedzame en stevige kost voor het hele gezin. De ingrediënten die besproken worden in dit recept zijn voldoende voor 4 personen. Een lekkere stevige maaltijd voor de herfst- en winterperiode.

Ingrediënten ovenschotel bloemkool, gehakt en aardappel

– Bloemkool
– Aardappelschijfjes (500 gram)
– Rundergehakt (500 gram)
– Geraspte kaas (30+)
– 1 theelepel paprikapoeder
– Olijfolie

Bereiding bloemkoolschotel, gehakt en aardappel

Laat de oven voorverwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie om aanbakken te voorkomen.

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in een pan met water in circa 8 minuten beetgaar. In de tussentijd kun je het gehakt in een koekenpan rullen. Voeg tijdens het bakken 1 theelepel paprikapoeder toe en roer dit goed door de gehakt heen. Bak in een tweede koekenpan de aardappelschijfjes met een klein beetje olijfolie goudbruin. 

Opbouwen ovenschotel bloemkool, gehakt en aardappel

Nu het gehakt, de aardappelschijfjes en de bloemkool gaar zijn gebakken is het tijd om de ovenschotel te vullen met de ingrediënten. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag gehakt, de tweede laag zal bestaan uit bloemkool, de derde laag bestaat uit een dunne laag geraspte kaas. Sluit af met een laag geraspte kaas af met een toplaag van aardappelschijfjes. Schuif de ovenschaal met daarin het gehakt, bloemkool, geraspte kaas en aardappelschijfjes voor circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.