Ovenschotel met bloemkool pasta en gehakt

Ovenschotel met bloemkool, pasta en gehakt

Deze keer een erg smakelijke ovenschotel voor circa 4 personen. De ovenschotel met bloembool, pasta en gehakt is eenvoudig te bereiden en in ongeveer 20 minuten gereed om te serveren. Benieuwd naar het recept voor de ovenschotel met bloemkool, pasta en gehakt? Bekijk het volledige recept.

Ingrediënten ovenschotel met bloemkool, pasta en gehakt

– Pasta (macaroni of schelpjes)
– Gehakt (500 gram)
– Bloemkool
– Gehaktkruiden
– Kerriepoeder
– Geraspte kaas (30+)

Bereiding ovenschotel met bloemkool, pasta en gehakt

Zorg ervoor dat je de bloemkool schoonmaakt en klein snijdt. Kruid vervolgens het gehakt met de gehaktkruiden. Nu is het tijd om de bloemkool in een pan met water op het fornuis te zetten en deze aan de kook te brengen, de bloemkool moet circa 8 minuten koken om gaar te worden.

Ook kun je een pan met daarin de pasta op het vuur zetten, deze moeten meestal circa 6 minuten koken om gaar te worden (afhankelijk van welk soort pasta je gebruikt) In de tussentijd kun je het gehakt al rullen in een koekenpan, dit is in ongeveer 6 tot 8 minuten mooi bruin gebakken.  Zet in de tussentijd al vast een ovenschaal klaar, en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Wanneer de pasta en de bloemkool voldoende lang gekookt hebben kun je deze afgieten.

Pak vervolgens een ovenschaal en bedek de bodem met gehakt, als tweede laag verdeel je hier de bloemkool overheen. Bestrooi deze laag met een beetje kerriepoeder. De derde laag bestaat uit de pasta, tot slot strooi je hier wat geraspte kaas overheen.

De geraspte kaas zorgt ervoor dat de bloemkool en pasta niet uitdrogen in de oven. Zet nu de ovenschaal met daarin de bloemkool, het gehakt en de pasta voor ongeveer 8 minuten in de oven.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.