Ovenschotel broccoli met zalm

Ovenschotel met broccoli en zalm

Sharing is caring!

Dit maal behandelen we in het recept een heerlijke ovenschotel met broccoli en zalm, dit gerecht is voldoende voor 4 volwassen personen en de bereidingstijd is circa 50 minuten, waarvan de ovenschotel circa 20 minuten in de oven staat.

Ingrediënten – Ovenschotel met broccoli en zalm

– 500 gram kruimelige aardappels
– 500 gram knolselderij
– 75 gram boter
– 1 el mierikswortel (potje)
– 350 ml volle melk
– 2 tenen knoflook (fijngesneden)
– 500 gram broccoli (kleine roosjes)
– 1 el gedroogde dragon
– 300 gram zalmfilet (in stukjes van ongeveer 1×1 cm)
– 25 gram bloem
– 1 citroen (schoongeboend)
– 1 bakje dille (15 gram)

Extra benodigdheden
– Ovenschaal doorsnede 26 cm
– Pureestamper

Bereiding – Ovenschotel met broccoli en zalm

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook samen in water met zout in 20 minuten gaar. Giet het water af.
Voeg 25 gram boter, de mierikswortel, 100 ml melk, peper en eventueel zout toe en stamp met de pureestamper tot puree. Verhit ondertussen 25 gram boter in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut.

Voeg de broccoli en dragon toe en bak 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en verdeel de broccoli met de zalm over de bodem van de ovenschaal. Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren. Dit duurt circa 5 minuten. Voeg al roerend de rest van de melk toe, breng aan de kook en laat het circa 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.

Snijd 2/3 van de dille fijn, houd de rest apart als garnering. Roer het citroenrasp, de fijngesneden dille, peper en eventueel zout dood de saus. Schenk over het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree over het mengsel in de ovenschaal en bak de schotel á 20 minuten in het midden van de oven. Garneer met de rest van de dille en serveer met de citroenpartjes.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.