Ovenschotel met prei en gehakt

Ovenschotel met prei en gehakt

Sharing is caring!

In dit artikel wordt beschreven hoe een ovenschotel met prei  en gehakt gemaakt kan worden.
Het ovengerecht kan binnen 30 minuten geserveerd worden. Daarmee is dit ovengerecht dus een gemakkelijk, gezond en snel te bereiden recept. In dit artikel wordt een hoeveelheid voor 4 personen bereidt. Een bijkomend voordeel is dat tijdens de bereiding van dit gerecht geen zout wordt toegevoegd, hierdoor is dit gerecht ook gezond voor mensen met een hoge bloeddruk. Dit gerecht is zo goed als zoutloos maar wel smaakvol.

Ingrediënten voor ovenschotel met prei en gehakt

400 gram (mager) rundergehakt
2 preien
Aardappelpuree
Zakje met geraspte 30+ kaas

Bereiding van ovenschotel met prei en gehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden, zodat de oven tijdens de bereiding van de ingrediënten al kan opwarmen. Snijd de prei in dunne ringen, dit om ervoor te zorgen dat de prei snel gaar is. Eenmaal de prei in dunne ringen gesneden dient deze gewassen te worden, dit gaat het gemakkelijkst in een vergiet. Houd de vergiet circa 1 minuut onder een stromende kraan en schud de prei goed door elkaar.

Pak een hapjes pan en rul hier het gehakt in, olijfolie of boter is hierbij niet nodig omdat gehakt al voldoende vet/vocht bevat. Ondertussen bereid je de aardappelpuree zoals op de verpakking staat in een andere pan.
Vervolgens voeg je bij het gehakt de preiringen toe en bakt deze circa 4 minuten mee. Hierbij is het belangrijk om regelmatig om te scheppen, zodat aanbakken wordt voorkomen.

Voorbereiden voor de oven
Vet een ovenschaal lichtjes in en bedek de bodem met de mix van gehakt en prei. Als tweede laag dient de aardappelpuree toegevoegd te worden. Dek vervolgens deze twee lagen af met een laag geraspte kaas.
Schuif de ovenschaal met daarin de prei, gehakt, aardappelpuree en geraspte kaas in de oven.
Na circa 8 – 10 minuten kun je de ovenschaal uit de oven halen en genieten van een overheerlijk ovengerecht met prei.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.