Sate babi

Overheerlijke sate Babi

Het is mooi weer en de barbecue staat weer regelmatig aan, toch kun je ook prima gezond eten met gebruik van een barbecue. Gezellig buiten koken! Dit keer een recept waarin we beschrijven hoe je sate babi kunt maken. Het recept is voldoende voor circa 10 personen, dus geschikt wanneer je met een groep gaat barbecueën. Het recept is in ongeveer 30 minuten te maken, echter komt hierbij nog de tijd voor het marineren (minimaal 2 uur).

Benodigdheden voor sate babi

– 900 gram varkensvlees
– 5 gram gemalen komijnzaad (djinten)
– 50 milliliter ketjap van Conimex
– 50 milliliter ketjap manis
– 4 gram gemalen korianderzaad (ketoembar)
– 2 knoflooktenen, zeer fijn gehakt
– 75 milliliter olijfolie
– 30 satéstokjes
– Peper & zout
– Bak met koud water
– Bak of kom om marinade in te maken
– Schaal of kom voor de gemarineerde satéstokjes

Marinade voor Sate babi

Meng de ingrediënten voor de sate babi marinade goed door elkaar in een bak.
– 5 gram gemalen komijnzaad (djinten)
– 50 milliliter ketjap van Conimex
– 50 milliliter ketjap manis
– 4 gram gemalen korianderzaad (ketoembar)
– 2 knoflooktenen, zeer fijn gehakt
– 75 milliliter olijfolie

Bereiding sate babi

Week de satéstokjes ongeveer 0,5 uur in de bak met water, hierdoor trekt het hout vol water en zorgt ervoor dat de stokjes minder snel verbranden. Ook zorgt het ervoor dat het vlees er gemakkelijk op glijd. Snijd het varkensvlees in stukken, zorg ervoor dat je blokjes snijdt van 2×1 centimeter en ongeveer 1 centimeter dik. Voeg het vlees toe aan de marinade en schep dit een aantal keren goed door, zodat de marinade over alle vleesblokjes verdeeld wordt.

Rijg vervolgens 3 á 4 stukjes vlees aan één satéstokje en leg deze op de schaal of kom voor de gemarineerde satéstokjes. Leg de gemarineerde satéstokjes circa 2 uur weg, zodat de marinade goed in het vlees kan trekken. Hierbij geldt hoe langer de marinade kan trekken des te sterker de smaak zal worden. Na 2 uur kun je de satéstokken gaan barbecueën. Rooster de stokjes net zolang totdat deze goudbruin zijn. Serveer de sate babi met wat satésaus en nasi.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.