Paprika en tomatensoep

Paprika en tomatensoep

Sharing is caring!

Altijd lekker een soepje, dit keer hebben we een recept voor een lekkere paprika en tomatensoep. Deze soep kun je binnen een half uur op tafel hebben staan en is voldoende voor vier personen. Doordat deze soep rijk is gevuld met tomaten en paprika is het een lekkere en verantwoorde maaltijd.

Ingrediënten paprika en tomatensoep 

– 750 gram romatomaten
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 295 gram gegrilde rode paprika
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 275 rundersoepballetjes
– 125 gram crème fraîche

Bereidingswijze paprika en tomatensoep 

Snijdt de tomaten en uien in vieren. De knoflooktenen moeten in plakken worden gesneden.

Laat de gegrilde rode paprika uitlekken. Verhit ondertussen in een soeppan de olijfolie. Fruit hierin 2 minuten de ui en de knoflook, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit nog eens 2 minuten mee koken. Voeg de tomaten, paprika en 500 milliliter water toe. Breng dit allemaal aan de kook en laat dit op een laag vuur circa 10 minuten doorkoken.

Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer het geheel tot een soep, dit kan naar eigen inzicht. Houd je van een grovere structuur dan pureer je minder lang dan wanneer de soep glad wilt hebben. Voeg tot slot de soepballetjes toe en kook de paprika en tomatensoep nog eens 5 minuten. Verdeel de soep over 4 soepkommen en voeg met een lepel wat crème fraîche toe.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.