Penne met kruidig gehakt

Pasta penne met gehakt en courgette

Sharing is caring!

Pasta penne met gehakt en courgette is een gerecht voor de pastaliefhebber. Dit lekkere pastagerecht is in circa 20 minuten te bereiden en zal voldoende zijn voor 4 personen.

Eerst zal worden uitgelegd welke ingrediënten nodig zijn voor het pastagerecht en vervolgens wordt de bereidingswijze benoemd. Het meest gezond is om dit gerecht te bereiden met volkoren pasta.

Ingrediënten voor pasta penne met gehakt en courgette

– 400 gram pasta penne
– 1 courgette
– 400 gram (runder)gehakt
– ui
– 1 paprika (rood is het lekkerst)
– Pastasaus
– Geraspte kaas (eventueel)

Bereiding van pasta penne met gehakt en courgette

Snijd de ui, paprika en courgette in kleine blokjes en meng dit door elkaar.|Vul vervolgens een pan met water, voeg de pasta penne toe en zet deze op het vuur.

De pasta penne zal circa 8 á 9 moeten koken (dus als het water kookt moet de pasta penne nog circa 9 minuten in de pan blijven), het is belangrijk om regelmatig door de pan met de pasta penne te roeren.
Terwijl de pan met daarin de pasta penne op het vuur staat, is het handig om het gehakt te braden.|

Neem een hapjespan en bak hierin de (runder)gehakt bruin. Wanneer het gehakt bruin is gebakken kun je de gesneden groenten (ui, paprika en courgette) toevoegen. Bak dit circa 2 minuten mee en voeg tot slot de pasta saus toe. Dek het geheel af met een beetje geraspte kaas.

Serveren van het pasta gerecht

Schep wat paste penne op een bord en schep hier overheen het mengsel van gehakt, courgette, ui, paprika en pastasaus. 

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.