Pepernoten met citroenspijs

Pepernoten met citroenspijs

Sharing is caring!

Ditmaal beschrijven we een lekker recept dat rond sinterklaas gemaakt kan worden. De Pepernoten met citroenspijs. Dit recept is eenvoudig te bereiden, in ongeveer 35 minuten is het klaar. Het recept is voldoende voor ongeveer 10 personen, hierdoor is het een leuke traktatie tijdens een sinterklaasfeestje.

Ingrediënten pepernoten met citroenspijs

1 pak mix voor kruidnoten
300 gram amandelspijs
1 citroen
40 milliliter melk

Bereiding pepernoten met citroenspijs

Rasp de schil van de citroen en pers 2 eetlepels sap eruit.  Kneed de citroenrasp en het sap door de amandelspijs. Laat dit staan gedurende 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de mix voor kruidnoten in een kom en voeg de melk toe en kneed met de hand tot een  samenhangend deeg.

Rol van het deeg kleine bolletjes. Leg ze op de bakplaat, zorg er wel voor dat er voldoende ruimte tussen de bolletjes zit. Bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Leg met een theelepel een beetje spijs op de onderkant van de pepernoot en druk er een tweede pepernoot tegenaan en leg ze op een schaal.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.