Gehaktballen

Pistolet met gehaktballen en pindasaus

Pistolet met gehaktballen en pindasaus een lekker simpel gerecht dat kan als lunch of avondeten. Sommigen mensen vinden een broodtafel heerlijk als avondeten, voor de mensen die graag brood eten met iets warms erbij heb ik in deze blog een lekker recept. Dit gerecht is ook erg gemakkelijk en lekker om in het weekend snel te bereiden. Pistolet met gehaktballetjes en pindasaus.
Dit gerecht is in circa 20 minuten te bereiden en voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten: pistolet met gehaktballen en pindasaus

– 500 gram gehakt
– Gehaktkruiden
– Braadboter
– Olijfolie (1 eetlepel)
– Paneermeel
– 4 pistoletbroodjes (vers of nog af te bakken broodjes)
– Pindasaus
– ui
– ijsbergsla

Bereiding

Pak een grote bak en stop hier het gehakt in, voeg de gehaktkruiden en paneermeel toe en meng dit goed door elkaar. Eenmaal het gehakt goed gemengd met de kruiden en de paneermeel kunt u gehaktballen draaien. Je kunt 4 grote gehaktballen draaien of ongeveer 16 kleinere gehaktballetjes.
Braad de gehaktballen / gehaktballetjes in een paar minuten mooi bruin, in een beetje braadboter aangevuld met olijfolie. In de tussentijd kan de oven worden aangezet, mochten de pistoletjes nog afgebakken moeten worden. (dit hoeft niet wanneer er verse pistoletjes gehaald zijn).
Snijdt nu het uitje heel fijn en maak de bereidt de pindasaus zoals beschreven staat op de verpakking, zelf vind ik de pindasaus van het merk Wijko het lekkerst. Meng door de satesaus de fijngesneden ui.
Snijdt nu de pistoletbroodjes door, zodat deze open te klappen zijn.
Nu is het afhankelijk wat voor een soort gehaktballen gemaakt zijn;

Optie 1; grote gehaktballen
Snijd de grote gehaktbal in 4 á 5 schijfjes en leg deze op het broodje, zodat ze elkaar iets overlappen.
Giet hierover de satésaus en voeg wat ijsbergsla toe. 

Optie 2: kleine gehaktballetjes
Open het pistoletje en leg hier 4 gehaktballetjes op, schenk wat pindasaus erover en voeg tot slot de ijsbergsla toe.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.