Pitabrood met kip en pindasaus

Pitabrood met kip en pindasaus

Pitabrood met kip en pindasaus een lekker en eenvoudig te bereiden gerecht. Het is in circa 15 minuten klaar en het is simpel te bereiden. Het recept voor Pitabrood met kip en pindasaus dat hier beschreven wordt is voldoende voor 4 personen. Het is een gemakkelijk recept met kipfilet en een pitabroodje en een beetje ijsbergsla.

Benodigdheden pitabrood met kip en pindasaus

– Kipfilet of kipfiletblokjes (circa 600 gram)
– Shoarma kruiden
– Pitabroodjes (8 stuks)
– IJsbergsla
– Pindasaus
– Olijfolie
– Oven
– Koekenpan
– Steelpannetje of magnetron

Bereiding

Snijd de kipfilets in reepjes of blokjes (indien je hele kipfilets gekocht hebt). Vervolgens kruid je de kipfiletblokjes in met shoarmakruiden. Zet de koekenpan op het vuur en voeg hier circa 1 eetlepel olie aan toe. Laat de olie even goed warm worden en voeg de gekruide kipfiletblokjes toe, zorg ervoor dat je de kipfiletblokjes in ongeveer 8 minuten gaar bakt, het is belangrijk om regelmatig de kipfiletblokjes te draaien. Stel in de tussentijd de oven in op circa 180 graden, snijdt de pitabroodjes in en maak deze iets vochtig, zodat ze lekker bruin worden in de oven. De pitabroodjes dienen circa 8 minuten in de oven afgebakken te worden. In de tussentijd kun je alvast mooi de pindasaus opwarmen in een steelpan of magnetron. Hiervoor kun je het best de instructies van de fabrikant volgen.

Nadat de pita broodjes klaar zijn, klap deze open via de ingesneden kant en leg hier wat ijsbergsla in. Voeg vervolgens de kipfiletblokjes toe en voeg een eetlepel pindasaus toe.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.