Pittige gehaktballetjes met bami

Pittige gehaktballetjes met bami is een lekker en eenvoudig te bereiden roerbakgerecht. Het gerecht is in circa 15 minuten te bereiden en het recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten pittige gehaktballetjes met bami

– 300 gram half-om-half gehakt
– 2 eetlepels sambal
– 1 ei
– 6 eetlepels ketjap manis
– 4 eetlepels rijstolie
– 250 gram bami
– 800 gram oosterse wokgroente

Bereiding

Doe het gehakt in een kom en voeg hier de 1 eetlepel sambal, het ei en de helft van de ketjap aan toe. Meng alles goed door elkaar en draai hier 12 gehaktballetjes van. Verhit de rijstolie in een wok of hapjespan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten gaar.

Zodra de gehaktballetjes gaar zijn kun je de roerbakgroente erbij toevoegen, voeg daarbij ook de rest van de ketjap en sambal toe. Ondertussen kun je de bami klaarmaken in een pan met gekookt water. Kook de bami in circa 6 minuten gaat (is afhankelijk van de fabrikant van de bami, raadpleeg daarom de verpakking even). Giet de bami af en voeg deze bij de overige ingrediënten. Schep tot slot alles even goed door elkaar en geniet van uw maaltijd.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.