Pittige kip uit de slowcooker

In dit artikel delen we je een recept voor pittige kip uit de slowcooker. Wij hebben dit recept voor het eerst met een slowcooker bereid en het is ons erg goed bevallen. Het voordeel van een slowcooker is dat je niet de hele tijd bij het gerecht in de buurt hoeft te zijn. Wel is het zo dat het gerecht, zoals de naam al doet vermoeden een lange tijd nodig heeft om te garen. Sommige gerechten uit een slowcooker hebben soms 8 uur aan bereidingstijd. Het recept met pittige kip uit de slowcooker dat wij hebben gegeten had 4 uur aan bereidingstijd.
Het recept dat wij hebben gegeten was voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten pittige kip uit de slowcooker

  • 800 gram kipfilet
  • 1 theelepel chili flakes (verkrijgbaar bij de toko)
  • 3 geperste tenen knoflook
  • 300 gram cashewnoten
  • 4 eetlepels Go-Tan chilisaus
  • 150 milliliter sojasaus
  • Halve theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 6 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels maïzena
  • 7 eetlepels tomatenketchup (Heinz 50%)
  • 2 eetlepels vers geraspte gember

Bereiding pittige kip uit de slowcooker

Snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Leg de kipfilets in een grote schaal en voeg de maïzena en de zwarte peper toe. Meng dit goed door de kipfilets heen, zodat alle kipfilets goed bedekt zijn met maïzena en zwarte peper.

Nu is het tijd om de kipfilet kort aan te bakken in een koekenpan of hapjespan. Verhit de pan en voeg de olijfolie toe. Bak de kipfilets lichtjes aan, deze hoeven niet volledig gaar te zijn. Zet ondertussen de slowcooker aan op de lage stand. Voeg alle ingrediënten met uitzondering van de cashewnoten toe aan de slowcooker en meng dit goed door elkaar. Als laatst moet de kipfilet toegevoegd worden. Schep tot slot de toegevoegde ingrediënten nog even goed door, zodat alle kipfilet goed door de saus gemengd is. Laat de slowcooker zijn werk gedurende 4 uur doen en schep het af en toe even iets door.

Serveren van de pittige kip
Je kunt deze heerlijke pittige kip serveren met wat noodles of met aardappelpartjes. Bij het opscheppen van de kip kun je de cashewnoten erover strooien en wat door elkaar mengen. Als groente kun je een salade toevoegen of een mengsel van doperwten, worteltjes, maïs en sperziebonen. Een andere optie waar wij voor gegaan zijn is om er als groente wat broccoli bij te serveren.

Slowcooker ideaal

Wij hebben voor het eerst met een slowcooker gekookt van het weekend. Wij vinden het een ideale manier om een gerecht te bereiden. Vooral omdat je niet continue bij het gerecht hoeft te blijven, het brandt niet aan zoals dat met een ‘traditionele’ pan wel gebeurd. Daarnaast is het bereiden met een slowcooker een stuk gezonder, omdat je nauwelijks gebruik maakt van olie (om het aanbakken te voorkomen). Door de techniek die de slowcooker gebruikt wordt het gerecht heel mals.


WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.