Taco

Pittige Mexicaanse taco’s met bonen

Sharing is caring!

Een typisch Mexicaans recept is de taco. In dit recept lichten we een recept voor een pittige Mexicaanse taco toe. Het leuke aan een taco is dat het snel te bereiden is binnen 20 minuten kun je een lekkere maaltijd op tafel hebben staan. Het recept dat we hier beschrijven is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten pittige taco’s met bonen

– 2 eetlepels picadillo
– 3 eetlepels olijfolie
– 320 gram kogelbiefstuk
– 2 puntpaprika’s
– 400 gram zwarte bonen
– 12 tacoschelpen
– 1 eetrijpe avocado
– 100 gram ijsbergsla
– 125 Griekse yoghurt 0%

Bereidingswijze pittige taco’s met bonen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 1 ½ eetlepel picadillo met 1 eetlepel olijfolie en smeer dit over de biefstukken. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de zwarte bonen uitlekken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de biefstukken gedurende 4 minuten bruin. Leg de biefstukken op een bord en dek het af met aluminiumfolie en laat het gedurende 10 minuten rusten.

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de puntpaprika met de rest van de picadillo gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen toe en verwarm het nog 1 minuut. Voeg eventueel zout en peper toe voor de smaak.

Verwarm de tacoschelpen zoals op de verpakking staat vermeld. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het in repen. Snijd de biefstukken in dunne reepjes en vul de taco’s met, de sla, biefstuk, het paprikamengsel , de avocado en Griekse yoghurt.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.