Pittige varkensreepjes

Ditmaal een lekker en gemakkelijk te bereiken roerbakgerecht pittige varkensreepjes. Erg goed te combineren met mihoen en wokgroente. Dit recept is voldoende voor 4 personen en in circa 15 minuten te bereiden.

Ingrediënten pittige varkensreepjes

– Gember (circa 3 cm)
– 2 eetlepels olie
– 300 gram varkensvlees
– 800 gram roerbakgroenten
– 400 gram mihoen
– 8 eetlepels cayenne kruidensaus (Hella)
– 15 gram koriander
– 4 eetlepels gezouten cashewnoten

Bereiding

Schil en rasp de gember, verhit vervolgens olie in een wok en fruit hierin de gember in. Voeg de varkensreepjes toe en roerbak dit circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg nu de roerbakgroente toe, voeg daarbij de cayenne kruidensaus en 50 milliliter water.

Roerbak het geheel 5 minuten door. Ondertussen kun je de mihoen bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking, aangezien dit per fabrikant verschilt. Snijd de koriander fijn en hak de cashewnoten grof. Serveer de pittige varkensreepjes met de mihoen en bestrooi het met koriander en cashewnoten.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.