Tijdens een avond met vrienden heb je bij de borrel vaak zin in een hapje, vaak draait het uit op chips, toastjes met smeersels, een bittergarnituur of iets hartigs in de vorm van een stuk worst of kaas. In dit artikel wordt een recept gedeeld voor een plukbrood met kruidenboter en kaas. Dit recept is erg gemakkelijk te maken en in circa 15 minuten te serveren.
Ingrediënten – Plukbrood met kruidenboter en kaas
– Grote (Italiaanse) bol
– Kruidenboter
– Kaas 30+ (geraspt)
Overige benodigdheden
– Oven
– Broodmes
– Mes om te smeren
Bereidingswijze – Plukbrood met kruidenboter en kaas
Verwarm de over voor op 180 graden Celsius. Leg de Italiaanse bol op een broodplank en snijdt van bovenaf sleuven in de bol.
Zorg ervoor dat de sleuven tot ongeveer de helft van de bol lopen, smeer vervolgens in alle insneden kruidenboter. Stop hier vervolgens de (geraspte) kaas tussen en leg de bol circa 8 minuten in de oven.