Dit keer een pastagerecht met ravioli en gorgonzola saus. Het recept dat hier beschreven wordt is voldoende voor 4 personen en binnen 25 minuten te bereiden. Hierdoor is dit pastagerecht een ideaal gerecht om doordeweeks te kunnen bereiden. Ook is dit pastagerecht een perfect gerecht voor de vegetariër.
Ingrediënten ravioli met gorgonzola saus
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde dragon
– 2 sjalotten
– 600 gram tomatensaus
– 2 preien
– Snufje peper
– 205 gram gorgonzola verkruimeld
– 250 gram ravioli
– 20 gram fijngesneden peterselie
Bereiding ravioli met gorgonzola saus
Snijd de sjalotten en de preien in dunne ringen. Verhit de olie in een pan en bak de sjalotten, prei en dragon op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de tomatensaus en 2/3 van de gorgonzola toe en warm dit gedurende 5 minuten mee. Voeg wat peper toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking dit is verschillend per merk. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi ze nog met wat peterselie en de over gebleven gorgonzola. Meer pastarecepten check deze pagina eens.