Ribeye met frites en uienringen

Ribeye met frites en uienringen

Sharing is caring!

Heb je een barbecue of een etentje met vrienden? Dan is dit gerecht een toppertje; steak met frites en uienringen! Het recept is voldoende voor 4 personen en in ongeveer 1 uur klaar om te serveren.

Ingrediënten ribeye met frites en uienringen

– 50 gram boter op kamertemperatuur 
– 20 gram fijngesneden peterselie 
– 1 teen fijn gesneden knoflook
– 2 ribeyes 
– 2 eetlepels olijfolie 
– 1 liter arachideolie 
– 150 gram bloem 
– 250 milliliter bier
– 2 rode uien 
– peper en zout
– kruidenboter
– sla
– Frietjes 

Bereiding ribeye met frites en uienringen

Klop de boter in een kom en voeg de peterselie, knoflook , peper en zout toe. 
Schep het mengsel op een laag vershoudfolie en maak er een rolletje van. 
Laat dit 30 minuten in de koelkast liggen. Halveer de ribeyes en smeer ze in met olijfolie en laat het op kamertemperatuur komen. Zet de frituurpan aan op 180 graden. 

Doe de bloem in een kom en klop met een garde het bier erdoor. Voeg wat zout en peper toe. 
Verhit de grillpan en gril het vlees gaar in 4 minuten, dan zijn de ribeyes medium gebakken. Bak ondertussen de frietjes. 

Leg ze losjes in een aluminiumfolie en laat dit rustig 5 minuten liggen. 
Snijd de rode uien in ringen en haal de uienringen door het beslag en frituur ze in de frituurpan 2 tot 3 minuten goudbruin. Leg ze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken. Verdeel de frietjes, het vlees en de sla over 4 borden.  En leg op ieder stukje ribeye een klontje/beetje kruidenboter.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.