Roerbakgroente met varkenssaté

Sharing is caring!

Vind jij Oosterse gerechten ook lekker? Dan is dit recept met roerbakgroente en varkenssaté echt iets voor jou! Het recept is eenvoudig te bereiden en staat met ongeveer 15 minuten op tafel, ideaal dus als je weinig tijd hebt. Het recept dat hier wordt beschreven is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten roerbakgroente met varkenssaté 

– 300 gram fijne mienestjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 800 gram wokgroente
– 350 gram bami-nasivlees
– 1 theelepel sojasaus
– 5 eetlepels pindakaas
– ½ eetlepel honing
– 1 eetlepel limoensap

Bereidingswijze roerbakgroente met varkenssaté 

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als ze klaar zijn afgieten met koud water. Verhit 1 eetlepel olijfolie in wok en roerbak hierin de wokgroente gedurende 8 minuten.

Strooi eventueel wat zout en peper op het vlees en verhit de overige eetlepel olijfolie in de wokpan en bak het vlees gedurende 8 minuten gaar en bruin.

Meng de pindakaas, honing, sojasaus en het limoensap met 150 milliliter water in een steelpan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm het nog gedurende 4 minuten. Voeg de saus toe aan het vlees en schep het om.

Schep de mienestjes door de wokgroente en bak het nog gedurende 1 minuut mee. Serveer de mienestjes met de saté in pindasaus. Heerlijk met kroepoek en wat sambal.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.