Sajoer boontjes met kipfilet en roerbakmie

Sajoer boontjes met kipfilet en roerbakmie

Ditmaal een gerecht met daarin de hoofdingrediënten sperziebonen, kipfilet en roerbakmie. Sajoer boontjes met kipfilet en roerbakmie is snel te bereiden, voedzaam en nog lekker ook.

Vooral als u van wat pittiger eten houdt is dit gerecht aan te raden. Indien u van wat minder pittig houdt kunt u dit gerecht ook prima eten echter dient u dan de sambal weg te laten. Dit recept is voldoende voor 4 personen en in circa 20 minuten gereed om te serveren.

Ingrediënten Sajoer boontjes met kipfilet en roerbakmie

– Roerbakmie
– Kipfilet (400 gram)
– Roerbakmie (320 gram ongekookt)
– 200 ml Kokosmelk
– 1 eetlepel sambal
– 1 bakje Sajoer boontjes
– 400 gram verse sperziebonen
– 1 eetlepel olijfolie
– Wok
– Pan met water
– Schuimspaan

Bereiding Sajoer boontjes met kipfilet en roerbakmie

Punt de sperziebonen en snijd de lange bonen één maal door midden. Snijd vervolgens de kipfilet in kleine stukjes zodat deze snel gaar zijn. Zet in de tussentijd de pan met water op het vuur, zodat het water alvast kan opwarmen. Voeg meteen de sperziebonen toe en kook deze circa 4 minuten.

Schep vervolgens met een schuimspaan de sperziebonen uit het kokende water, voeg nu de roerbakmie toe en bereid deze zoals op de verpakking staat aangegeven. Doorgaans moet roerbakmie circa 8 minuten koken.

Nu is het tijd om de wok op het vuur te zetten (of op de warmhoudplaat indien je gebruik maakt van een elektrische wok) en laat hier de de olijfolie warm in worden.

Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze in 5 minuten goudbruin klaar.

Wanneer de kipfilet gaar is giet de de kokosmelk erbij, en meteen de complete inhoud van het bakje met sajoer boontjes (kruiden van Conimex) en één eetlepel sambal. Meng de inhoud van de wok goed door elkaar en laat dit circa 3 minuten koken. In de tussentijd is het tijd geworden om de roerbakmie af te gieten.

Schud de roerbakmie op en voeg deze samen met de sperzieboontjes toe aan de overige ingrediënten die al in de wok zitten, meng alles goed door elkaar en laat het geheel nog ongeveer 4 minuten doorkoken.
Serveertip: Serveer de Sajoer boontjes met kipfilet en roerbakmie met wat chilisaus.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.