Smoothies

Smoothies ideaal om af te vallen

Smoothies winnen in Nederland nog steeds aan populariteit. Een smoothie kan prima dienst doen als een tussendoortje of als vervanging voor het ontbijt of de lunch. Natuurlijk hangt het wel af van de gebruikte ingrediënten of een smoothie een maaltijd kan vervangen. Smoothies erg eenvoudig te maken door gebruik te maken van een blender, handig als je iets gezonds tot je wilt nemen maar weinig tijd hebt.

In de zomer is de smoothie populair omdat het een verfrissende werking heeft, de meeste smoothies bevatten ijsblokjes, melk of yoghurt. Hoewel smoothies populair zijn in de zomer kun je ze ook prima het gehele jaar door consumeren.

Zijn smoothies gezond?

Doordat een smoothie bestaat uit een mix van groente/fruit, water, sap of zuivel is deze gezond. Deze ingrediënten worden met een blender door elkaar gemixt, waardoor een drinkbaar geheel ontstaat. Door de toevoeging van groente en/of fruit worden vitaminen en andere belangrijke mineralen toegevoegd aan de smoothie. Hierdoor is de smoothie een gezonde en voedzaam tussendoortje of zelfs vervangers voor ontbijt en/of lunch. 

Doordat smoothies rijk zijn aan vocht (water, sap of zuivel) zit je al snel aan de voorgeschreven hoeveelheid vocht dat je dagelijks binnen moet krijgen. Een mens moet op een dag circa 2 liter vocht tot zich nemen, een smoothie bevat gemiddeld 0,3 tot 0,5 liter vocht.

Smoothies en afvallen

De Smoothie is erg geschikt als middel om af te vallen, door een smoothie te consumeren krijg je een vol gevoel. Dit komt mede doordat een smoothie veel vocht bevat.

Een ander pluspunt van het drinken van een smoothie is het feit dat er doorgaans gezonde ingrediënten aan toegevoegd zijn, zoals groente en fruit. Hierdoor krijg je voldoende vitaminen en andere mineralen binnen die het lichaam nodig heeft.

Wanneer je merkt dat je na het innemen van een smoothie weer snel een hongergevoel krijgt, dan kun je wat eiwitpoeder of een ei toevoegen. De eiwit zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt. Eiwitpoeder kun in elke willekeurige webwinkel verkrijgen.

Smoothie recepten

Hieronder geven we je een aantal smoothierecepten, onderstaande recepten zijn populair doordat de ingrediënten in vrijwel iedere supermarkt of op de markt te verkrijgen zijn.

#1 Smoothierecept met kersen
#2 Smoothie met aardbeien
#3 Smoothierecept met banaan
#4 Smoothie met passievruchten
#5 Komkommer/avocado smoothie
#6 Frisse ontbijtsmoothie
#7 Smoothie met meloen en banaan
#8 Zomerse smoothie met grapefruit / appel en banaan

Groene smoothie recepten

Hieronder tref je een aantal recepten om groene smoothies te maken, dit zijn smoothies met groente en fruit. Vaak zijn deze groen van kleur, vandaar ook de naam.

#1 Groene Boerenkoolsmoothie
#2 Groene smoothie met kokos met spinazie

Heb jij een lekker smoothie-recept? Laat dan een reactie hieronder achter.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

2 reacties

    1. Wij hebben zelf ook zo’n blender waar je ijsblokjes mee kunt crushen. Zelf gebruik ik vaak bevroren fruit als ik een smoothie maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.