Spaghetti bolognese een lekker pastagerecht

Ditmaal beschrijven we het recept voor een lekker spaghetti bolognese.
De spaghetti bolognese is eenvoudig te bereiden en in circa 15 minuten gereed om te serveren. In dit recept beschrijven we de benodigdheden voor 4 personen.

Ingrediënten spaghetti bolognese

– 250 gram spaghetti
– 270 gram Toscaanse worstjes
– 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
– 30 gram basilicum
– 790 gram tomatenblokjes (Heinz)

Bereiding

Kook de spaghetti zoals de fabrikant het op zijn verpakking aangeeft. Ontvel ondertussen de worstjes en gooi het vlees in de keukenmachine, voeg hieraan toe de basilicum en 200 gram Italiaanse roerbakgroenten. Laat de keukenmachine ongeveer 1 minuut goed malen, zodat alle ingrediënten goed door elkaar gemixed zijn.

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de mix van het worstenvlees, roerbakgroenten en basilicum circa 1 minuut op hoog vuur. Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat het 10 minuten koken, zodat de groenten en het vlees goed gaar worden. Voeg eventueel wat peper, zout en knoflook toe naar smaak. 

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.