Speculaas muffins

Speculaas cupcakes

Sharing is caring!

Lekker gezellig met Sinterklaasavond – Speculaas cupcakes. Het recept voor deze lekkernij is voldoende voor 12 personen en in circa 2 uur te bereiden. In dit recept kunt u terugvinden hoe je speculaas cupcakes kunt maken.

Ingrediënten voor Speculaas cupcakes

-125 gram boter (op kamertemperatuur)
-8 gram zakje vanillesuiker
-125 gram donkere basterdsuiker
-2 eieren
-3 eetlepels volle melk
-125 gram zelfrijzend bakmeel
-1 eetlepel kruidenmix koek en speculaas (evt. van Verstegen)
-125 gram roze glazuur (zakje evt. van Dr Oetker)
-30 gram chocolade kruidnoten
-12 papieren cakevormpjes muffinvorm met 12 holtes

Bereiding voor Speculaas cupcakes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de papieren cupcakevormpjes over de holtes van de muffinvorm. Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 minuten luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 minuten. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de kruidenmix erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.

Bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op het rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt circa 1 uur.

Bereid het roze glazuur volgens aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk alle cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten. Nogmaals de bereidingstijd voor de speculaas cupcakes is circa 20 minuten ter voorbereiding, 15 minuten oventijd  en 75 minuten wachttijd tot alles gereed is voor het eten (afkoelen).

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.