Spinazie

Spinazieschotel, kipfilet & aardappelpuree

Spinazieschotel met kipfilet en aardappelpuree een lekker ovengerecht dat simpel te bereiden is. Dit gerecht is in circa 30 minuten te bereiden. Het recept is voldoende voor 4 personen.

Benodigd spinazieschotel,kipfilet & aardappelpuree

– Oven
– 400 gram Spinazie a la crème
– 400 gram Kipfilet
– 1 pakje Aardappelpuree
– Pan
– Koekenpan
– Olijfolie
Ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, zodat deze gereed is om de ingrediënten te verwerken tot een ware ovenschotel. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bak deze vervolgens in enkele minuten met een beetje olijfolie goudbruin in de koekenpan. Bereidt vervolgens de aardappelpuree zoals op de verpakking wordt aangegeven, meestal dient er wat melk bijgevoegd te worden echter zijn er ook varianten van aardappelpuree die met een beetje water aangemaakt dienen te worden. Zet tegelijkertijd de spinazie a la crème op in een pannetje zodat de aardappelpuree en de spinazie tegelijkertijd gereed zijn.

Neem nu de ovenschotel vet de bodem met een klein beetje olijfolie in om aanbakken te voorkomen. Leg de kipfilet op de bodem. De tweede laag is de spinazie en afdekken met een laag aardappelpuree. Nu moet de ovenschotel met daarin de kipfilet, aardappelpuree en spinazie 15 minuten in de voorverwarmde oven.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.