Spinazieschotel met gehakt en spaghettini

Ditmaal een lekkere spinazieschotel met gehakt en spaghettini.
Het recept dat in dit artikel wordt besproken is voldoende voor 4 personen en in circa 25 minuten te bereiden.

Benodigdheden spinazieschotel met gehakt en spaghettini

– 400 gram Spinazie a la crème
– Boursin of kruidenkaas
– 500 gram (mager) rundergehakt
– Spaghettini
– Macaroni kruiden
– Paneermiddel
– oven
– pan met water
– koekenpan
Ovenschaal

Bereidingswijze

Stel de oven in op 180 graden, zodat deze al vast enkele minuten kan voorverwarmen.
Zet nu een pan met water op het vuur en voeg hier de spaghettini aan toe, doorgaans dient deze pasta 6 tot 8 minuten te koken – de doorkooktijd verschilt per fabrikant dus controleer de kooktijd even op de verpakking.

In de tussentijd kan het gehakt worden vermengd met de macaronikruiden.
Rul vervolgens het gehakt in circa 5 minuten gaar in de koekenpan (zonder boter of olie).

De Spinazieschotel opbouwen
Pak de ovenschaal en schudt hier de spinazie a la crème in leeg (het handigst is het als deze nog half bevroren is).  Nu de bodem van de ovenschaal bedekt is met spinazie, is het tijd om de Boursin (of kruidenkaas) over de spinazie te smeren.

De volgende laag die op de Boursin en spinazie gelegd dient te worden is de laag van spaghettini. Als toplaag dient de gehakt toegevoegd te worden.
Zet de gehele spinazieschotel gedurende een kwartier tot 20 minuten in de reeds voorverwarmde oven en klaar is de spinazieschotel met gehakt en spaghettini

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.