Spruitjes uit de oven

Een veelgehoord excuus bij mensen die spruitjes niet lekker vinden, is dat zij deze de hele avond op boeren of dat de smaak bitter is. Dit heeft ermee te maken dat de spruitjes te gaar worden geserveerd. Dit gaat vanaf vandaag tot het verleden behoren, na dit recept geprobeerd te hebben wil je graag spruitjes eten.

Benodigdheden – Spruiten uit de oven

– Oven
– Schoon gemaakte spuitjes
– Pan met water
– Geraspte kaas
Ovenschaal
– Olijfolie

Bereiding – Spruiten uit de oven

Stel de oven in dat deze wordt voorverwarmd op 180 graden. Kook vervolgens de schoongemaakte spruiten in een pan met water in circa 8 minuten beetgaar.

Pak de ovenschaal en vet deze met een klein beetje olijfolie in. Giet het kookwater van de spuitjes en voeg de spruitjes toe aan de ovenschaal.

Bestrooi tot slot de spuiten met de geraspte kaas en zet de met spruitjes gevulde ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven (zodat de kaas goed gesmolten is). Nu kun je genieten van spruitjes zonder dat deze bitter smaken of dat je ze de gehele avond aan het op boeren bent. Zuivel heft namelijk het proces op dat het spruitje bitter maakt tijdens het koken.

Tip: Mocht je geen oven tot je beschikking hebben, dan kun je ook de spruiten koken in een beetje melk. Dit heeft ook het effect dat het spruitje niet bitter gaat smaken.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.