aardappels

Stamppot krielaardappelen met lente-ui, bospeen, veldsla en ei

Sharing is caring!

Het wordt buiten weer kouder, de tijd voor stamppoten is weer aangebroken. Ben jij een stamppot-liefhebber maar een beetje klaar met de stamppotten zoals boerenkool, andijvie en wortels en uien? Dan is deze stamppot met krielaardappelen met lente-ui, bospeen, veldsla en ei iets voor jou!

Het recept dat we in dit artikel beschrijven is voldoende voor 4 personen en in circa 30 minuten te bereiden.

Ingrediƫnten Stamppot met krielaardappelen, lente-ui, bospeen, veldsla en ei

– 1 kg krielaardappelen met schil
– 1 eetlepel mosterd
– 2 eetlepels roomboter
– 1 bospeen
– 6 lente-uien
– 1 zak veldsla
– 4 eieren
zout en peper

Bereiding Stamppot met krielaardappelen, lente-ui, bospeen, veldsla en ei

Was de aardappelen goed af en snijdt ze in gelijke stukken. Kook de krielaardappelen circa 20 minuten, zodat ze goed gaar worden. Maak in de tussentijd de bospeen schoon, schil deze wel. Snijd de bospeen en de lente-ui. Kook deze circa 4 minuten mee, zodat ze beetgaar zijn.

Giet de aardappelen, bospeen en lente-ui af en kook ze ongeveer 1 minuut droog. Stamp alles fijn en voeg hier de mosterd, roomboter en wat peper en zout aan toe. Schep door de stamppot en kook in de tussentijd de eieren circa 5 minuten. Pel de eieren en voeg ze bij de stamppot. Tot slot meng je de veldsla nog door de stamppot. 

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.