stamppot

Stamppot met witte bonen

September dat betekent dat de meteorologische herfst is begonnen, de tijd voor stamppotten. Dit keer bespreken we een recept voor een stamppot met witte bonen. Deze stamppot is in ongeveer 30 minuten te bereiden en voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten witte bonen stamppot 

– 2 potten witte bonen in tomatensaus
– 2 courgettes
– 2 preien (kleine)
– 1 pak doperwten uit de vriezer (laten ontdooien)
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 appel (Elstar)
– 200 gram verse geitenkaas

Bereidingstijd witte bonen stamppot 

Giet de 2 potten witte bonen in tomatensaus in een vergiet en spoel de tomatensaus eraf. Laat de bonen goed uitlekken. Maak de courgettes schoon en snijd ze over de lengte doormidden. Hol de courgettes met een lepel uit. Bewaar de inhoud van de courgettes en bak ze straks mee. Snijd de rest in plakken. Maak de preien schoon snijd ze in dunne ringen

Maak de 2 eetlepels olie warm en bak de courgettes, prei en en de doperwten ongeveer gedurende 10 minuten. Voeg de witte bonen toe en verwarm het goed. Was de appel en snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne parten. Ze de stukjes appel even apart. Stamp alles behalve de appel en de geitenkaas door elkaar. Gril de parten appel. Verdeel 100 gram verse geitenkaas en de gegrilde appelparten door de stamppot. Serveer de rest van de verse geitenkaas los bij de stamppot op tafel.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.