Tagliatelle met courgette en citroen

Sharing is caring!

Ben jij ook gek op pasta gerechten? Dan is deze tagliatelle met courgette en citroen iets voor jou! Dit recept is net zoals andere pastagerechten eenvoudig te bereiden en staat binnen 20 minuten op tafel. Zo kun je ook op dagen waarop je minder tijd hebt om te koken genieten van een lekkere maaltijd. Het recept voor tagliatelle met courgette en citroen dat we hier benoemen is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten tagliatelle met courgette en citroen

300 gram groene en witte tagliatelle 
2 eetlepels olijfolie
1 schaal runderchipolata (5 stuks in stukjes)
350 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
1 fijngesneden knoflookteen
250 milliliter beker slagroom
1 courgette 
100 gram geschaafde Parmezaanse kaas 
1 schoon geboende citroen 

Bereiding van dit pastagerecht

Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan wat aan de kook en kook hierin de broccoli 5 minuten. Giet af en laat het uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees met de knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. 

Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange linten, voeg toe aan het vlees en bak het 4 minuten mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp , 4 eetlepels sap, de slagroom en broccoli toe.  Warm dit 2 minuten mee. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel het over 4 borden en verdeel de kaas erover.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.