Tagliatelle

Tagliatelle met kip en pindasaus

Sharing is caring!

Dit keer behandelen we een lekker recept met pasta en kipfilet. Het gerecht is in circa 20 minuten te bereiden en voldoende voor 4 personen. Doorgaans wordt een pastagerecht met een pastasaus geserveerd, echter is pindasaus ook erg lekker om over de pasta te gieten.

Benodigdheden voor pasta tagliatelle met kip en pindasaus

– 400 gram tagliatelle pasta
– 2 uien
– 400 gram kipfilet
– 1 rode paprika
– Pindasaus (Wijko satésaus)
– Olijfolie

Bereiding van het gerecht pasta tagliatelle met kip en pindasaus

Snipper de uien zodat je lekkere fijne stukjes ui krijgt, snijd vervolgens de paprika in kleine blokjes.
Dit zorgt net voor de wat lekkere pittig/zoete smaak aan het pastagerecht.

Zet in de tussentijd vast een pan met water op en voeg hieraan toe de tagliatelle pasta na circa 8 minuten in kokend water is de pasta gereed om te serveren. Dit verschilt echter per pasta controleer om deze reden de verpakking even om de exacte kooktijd vast te stellen.

Snijd de kipfilet in reepjes zodat deze gemakkelijk te mengen zijn met de tagliatelle pasta. Pak een koekenpan of een hapjes pan en voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe, laat de olie even warm worden en bak de kipfilet in circa 5 minuten goudbruin. Voeg na ongeveer 4 minuten de ui en paprika toe.

Giet het water van de pasta tagliatelle af en voeg de tagliatelle toe aan de pan waarin de kipfilet, ui en paprika al gemengd zitten, meng de pasta hier doorheen.

De pindasaus/satésaus
Zowel kant-en-klare satésaus die enkel in de magnetron opgewarmd hoeft te worden als de satésaus die zelf aangemaakt dient te worden kunnen voor dit gerecht gebruikt worden. Beide zijn lekker in combinatie met kipfilet en tagliatelle. Zelf vind ik de pindasaus van Wijko die zelf gemaakt moet worden het lekkerst, omdat deze dunner gemaakt kan worden. Een te dikke saus is niet aan te raden, omdat deze overal een blijft plakken tijdens het mengen van de tagliatelle en de kipfilet.

De pindasaus dient apart van het gerecht geserveerd te worden, zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel saus zij willen hebben bij het gerecht.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.