Tagliatelle met witlof en kip

In dit artikel beschrijven we een lekker pastarecept: Tagliatelle met witlof en kip.
Dit heerlijke pastagerecht is erg eenvoudig te bereiden, ideaal wanneer je na een dag werken nog een maaltijd moet bereiden. In circa 15 minuten heeft u pasta tagliatelle met witlof, kip en groentesaus op tafel staan, dit gerecht is trouwens ook erg lekker met een andere pasta soort.

Ingrediënten

– Kipfilet
– Pasta tagliatelle
– Groentesaus
– 4 witlofstronken in reepjes gesneden
– Olijfolie

Bereiding Tagliatelle met witlof en kip

Zet een pan met ruime hoeveelheid water op het vuur en breng dit aan de kook, bereidt de pasta tagliatelle zoals op de verpakking vermeldt staat. Doorgaans is de pasta in 6 – 8 minuten beetgaar.
Snijd ondertussen de kipfilet en in kleine reepjes en bak deze in een koekenpan goudbruin.
Zet tegelijkertijd ook een pan met water op en voeg hier de in reepjes gesneden witlof aan toe, laat de witlof circa 7 minuten koken.

Nu kan het groentesausje gemaakt worden. Meestal kun je 5 eetlepels vermengen met 200 ml water. Hiervoor kan het gekookte water van de witlof prima voor gebruikt worden. Echter is dit per groentesaus anders – dus lees de bereidingswijze op de verpakking even na.

Giet de pasta tagliatelle af en voeg deze bij de witlof. Voeg hierbij de gebakken kipfilet en meng alles goed door elkaar. De pasta tagliatelle met kip en spinazie is klaar om opgediend te worden. De groentesaus kan aan tafel naar wens worden toegevoegd aan dit gerecht, zo kan iedereen zelf de hoeveelheid saus bepalen.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.