Thaise curry

Thaise kipcurry

Sharing is caring!

Thaise kipcurry een gerecht voor mensen die van licht pittig eten houden. In Thailand is dit gerecht erg populair, curry wordt erg veel in Aziatische landen gegeten. Dit lekkere en gezonde kipgerecht is in circa 20 minuten te bereiden.

Ingrediënten voor Thaise kipcurry

– Pandanrijst (circa 100 gram per persoon)
– Venkelknol (1 venkelknol voor 2 personen)
– Zonnebloemolie (circa 2 eetlepels)
– Kipfilet (circa 300 gram)
– Peultjes (1 zak)
– 1 zakje red curry paste (dit is te vinden bij de kruiden, het bestaat uit een mix van chilipepers, citroengras, koriander en komijn)
– Kokosmelk
– 2 eetlepels basilicum.

Bereiding

Kook de rijst in een paar minuten gaar, snijdt de onderkant van de venkelknollen en snijdt vervolgens de venkel in reepjes. Neem de kipfilet en snijdt deze in reepjes.

Verhit vervolgens de zonnebloemolie in de wok en bak de kipfilet in een paar minuten goudbruin, voeg vervolgens de venkel en de peultjes toe. Voeg nu de inhoud van het zakje red curry paste toe en schep dit goed door het gerecht heen. Bak dit circa 1 minuut mee, zodat de aroma vrijkomt.

Schenk nu de inhoud van het pakje/blikje kokosmelk toe en breng het gerecht aan de kook.

Verhit het gerecht nog circa 7 minuten, zodat de groenten nog lekker beetgaar blijven en de saus een goede dikte bereikt.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.