Een lekker eenvoudig gerecht met soep en een broodje? Probeer eens een tomatensoepje met een tartaarburger. Dit recept is in ongeveer 20 minuten te bereiden en voldoende voor 4 personen. Een ideaal recept voor een zaterdag of zondag, wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken.
Ingrediënten tomatensoep met tartaarburger
100 gram tomatensoep
400 gram gepelde tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 stuks steak tartaar
1 avocado
4 witte Italiaanse bollen
3 tomaten in plakken
1 rode ui in ringen
3 eetlepels honing mosterdsaus
Bereiding tomatensoep met tartaarburger
Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan. Voeg 1,5 liter koud water toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel in stukjes. Kook de soep op laag vuur met de deksel schuin op de pan nog 10 minuten.
Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het 4 tot 5 minuten per kant rosé of 7 tot 8 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het in blokjes.
Snijd de bolletjes open. Beleg de onderste helft met tomaat, steak tartaar, avocado, ui en honing mosterdsaus. Leg de bovenste helft van de bolletjes erop.
Schep de soep in 4 kommen.