Varkenshaasspiesjes met ananas en lente ui

Sharing is caring!

Varkenshaasspiesjes met ananas en lente ui een heerlijk barbecue recept. Wanneer de temperatuur weer een beetje stijgt is heel Nederland weer volop aan het barbecueën. Om hierop in te haken bieden wij u een lekker recept om te bereiden op de barbecue. Het recept dat in dit artikel wordt beschreven is voldoende voor 4 personen. Benieuwd wat er nodig is voor het barbecuegerecht van vandaag? Lees deze blog.

Benodigdheden voor varkenshaasspiesjes met ananas en lenteui

  • 300 gram varkenshaas
  • 1 limoen
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/4 verse ananas
  • 6 lente uitjes
  • 8 spiesen 
  • Kom

Bereiding van varkenshaasspiesjes met ananas en lenteui

Allereerst dient er een marinade gemaakt te worden, hiervoor gebruiken we de kom.

Pers het sap van de limoen boven de kom uit en voeg hieraan 3 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal en 3 eetlepels olijfolie aan toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar.

Nu is het tijd om de varkenshaas te snijden, snijdt de varkenshaas in blokjes van circa 4 á 5 centimeter.

Eenmaal de varkenshaas in gelijke stukken gesneden te hebben is het tijd om deze in de kom met marinade te leggen. Meng de varkenshaas goed door de marinade en laat de marinade goed intrekken.

In de tussentijd kunt u mooi de verse ananas aansnijden en de lente ui in stukken snijden. Zorg ook bij zowel de ananas als de lente ui dat de stukken ongeveer 5 centimeter lang zijn.

Nu zijn alle ingrediënten gereed om de varkenshaasspiesjes te maken. Pak een spies en rijg hier eerst een stukje gemarineerde varkenshaas aan, daarna een stuk ananas gevolgd met een stukje lente ui. Herhaal dit twee keer en sluit af met een stukje varkenshaas. Nu zijn de varkenshaasspiesjes gereed voor de barbecue. Probeer ook de eigen gemaakte shaslicks eens.

Tip: Serveer de varkenshaasspiesjes met wat rijst gemengd met gefruite bosui en paprika.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.