Philips-AirFryer

Verantwoord frituren – Philips AirFryer

Nederlanders zijn gek op gefrituurde snacks, echter zijn deze snacks niet altijd even gezond. Dit komt doordat de snacks in olie worden bereid. Echter kan het ook op een gezondere manier, namelijk door het gebruik van een hete lucht, zoals de Philips AirFryer bijvoorbeeld doet.

Het gezondere frituren is een trend in zowel Europa als Amerika, de Philips AirFryer maakt gebruik van hete lucht om de etenswaren gaar te maken. Hierdoor hoeft er geen extra vet toegediend te worden aan het eten, waardoor je kunt frituren op een verantwoorde en gezondere manier.
Toch worden frites en snacks lekker knapperig en smaakt het zoals je gewend bent.

Snacks Philips AirFryer

Sommige fabrikanten (waaronder Mora, Kwekkeboom, Lamb Weston en Aviko) hebben zelfs producten ontwikkeld speciaal voor de Philips AirFryer. Het kan namelijk voorkomen dat normale snacks niet altijd de juist kleur aannemen in de AirFryer.

Hier dien je dan wel met een kwastje olie de snacks in te smeren, echter hoeft dat niet wanneer je snacks van fabrikanten gebruikt die speciaal de etenswaren voor de Philips AirFryer hebben ontwikkeld. De snacks die voor de AirFryer zijn ontwikkeld hebben een speciaal logo.
Gelukkig zijn er steeds meer snackfabrikanten die AirFryer geschikte snacks aanbieden, dus de keuze wordt steeds ruimer.

Geen vette frituurlucht meer

Naast het feit dat het eten een stuk minder vet is dan uit de traditionele frituurpan, kent het nog een voordeel. De vette frituurlucht die ontstaat bij het traditionele frituren van etenswaren kent de Philips AirFryer nauwelijks.

Je ruikt enkel de geur van de bereiding van het eten, geen vette frituurlucht meer. Ook is de Philips AirFryer eenvoudig schoon te maken. Het mandje en de bak eronder (waar etensresten en eventuele vetten) in vallen kun je uitnemen en afwassen. De onderdelen zijn ook vaatmachine bestendig. Hierdoor is het apparaat ook nog eens eenvoudig te reinigen.

Ervaring Philips AirFryer

Zelf hebben we ook een Philips AirFryer aangeschaft, wij vonden de traditionele frituurpan niets omdat het altijd ontzettend stonk en lastig schoon te houden was. Toen zijn we opzoek gegaan naar alternatieven.

We stonden in dubio tussen de Philips AirFryer en de Tefal Actifry, onze keus is uiteindelijk gevallen op de Philips AirFryer omdat je hier gemakkelijker gepaneerde snacks in kunt bereiden (is met de Tefal Actifry in sommige types met een snackmand mogelijk) en omdat je bij de Philips AirFryer geen olie nodig hebt.

Wij hebben er al van alles in gemaakt, snacks, kippenpoten, aardappeltjes, frites en vissticks. Onze ervaring is dat de bitterballen van de Mora het lekkers zijn uit de AirFryer aangezien deze speciaal daarvoor zijn ontwikkeld en al mooi van kleur zijn. Andere snacks en frites hebben we ook van huismerken geprobeerd en deze waren allen goed van smaak.

Het apparaat is snel te gebruiken, je hoeft het circa 3 minuten voor te verwarmen en daarna kun je vrijwel altijd met 20 minuten genieten van een lekker bord patat met een snack of een ander gerecht. Het mooiste aan de AirFryer is dat vrijwel alle producten stukken minder vet zijn. Wij zullen niet meer terug willen naar een traditionele friteuse.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.