Verantwoorde dipsauzen

Sharing is caring!

Roer in een kom alle ingrediënten door elkaar.

Mosterd-nectarvinaigrette
1/3 kop balsamicoazijn
1/2 kop olijfolie
2 eetlepels Dijon-mosterd
1 eetlepel agavenectar (of gewone honing)
een snuifje zout en peper om alles op smaak te brengen

Roer in een kom alle ingrediënten door elkaar.

Zelfgemaakte mayonaise
250 ml. sojaolie (of olijfolie)
1 eierdooier
1,5 eetlepel kruidenazijn
1/2 koffielepel zwarte peper
1/4 koffielepel mosterdpoeder
een mespuntje zout

Roer in een kom alle ingrediënten door elkaar behalve de sojaolie (of olijfolie).
Voeg tijdens het roeren druppel voor druppel de sojaolie (of olijfolie) toe, totdat de massa begint te binden.
Als de mayonaise bij het roeren gaat schiften, dan kunnen 1 of 2 lepels warm water toegevoegd worden.

Olijfoliemayonaise
250 ml. olijfolie
2 eidooiers
2 eetlepels citroensap
1/4 theelepel zout

Meng de eidooiers en het zout in een kom met een klopper totdat het mengsel lichtgeel en schuimig is.
Voeg al kloppend druppel voor druppel de olijfolie toe totdat het mengsel begint te binden. Vanaf dan kun je iets sneller de olie toevoegen.
Voeg halverwege ook beetje bij beetje het citroensap toe.
Voeg zout toe voor de smaak.

Tonijnmayonaise
100 gram tonijn
3 ansjovisfilets
50 ml. olijfolie
1,5 eetlepels citroensap
3 eetlepels kappertjes
300 ml. olijfoliemayonaise (zie boven)
4 zwarte olijven, ongepit
1 citroen, in stukjes gesneden

Gebruik een keukenmachine of staafmixer om de tonijn, ansjovis, olijfolie, het citroensap en de helft van de kappertjes tot een saus te pureren.
Meng de tonijnpuree met de olijfoliemayonaise.
Breng op smaak met zout.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.