Visfilet bakken doe je zo!

Vaak hoor je van mensen dat ze het lastig vinden om visfilet of vis op een goede manier te bakken, vaak breekt de via bij het omdraaien. Dit geldt vooral voor vissoorten zoals pangafilet of zalmfilet. Doordat de vis gefileerd is, is deze ‘flinterdun’ geworden dus erg kwetsbaar wanneer deze wordt gebakken en omgedraaid dient te worden. Dit artikel legt uit op welke manier je een visfilet kunt bakken zonder dat deze zal breken.

Om ervoor te zorgen dat de visfilet niet breekt tijdens het omdraaien zijn drie zaken erg belangrijk;
– Breng wat bloem aan op de visfilet
– Voldoende vet om in te bakken
– Omdraaien van de visfilet

1.Breng bloem aan op de visfilet


Het is aan te raden om de visfilet eerst door een mengel van bloem en viskruiden te halen (peper of zout kan ook) hierdoor wordt er een krokant laagje om de visfilet gecreëerd, zodat het minder kwetsbaar wordt tijdens het bakken.

2.Voldoende vet om de visfilet te bakken


Zorg er altijd voor dat er voldoende vet (het liefst roomboter) in de pan zit. Er wordt wel eens gezegd dat een vis hoort te zwemmen in de pan, dit voorkomt dat de visfilet aan de pan blijft plakken waardoor het breekt. Hierbij is het ook belangrijk dat de olie (of roomboter) een goede temperatuur heeft.

3.Omdraaien van de visfilet


Tot slot dient een visfilet tijdens het bakken zo min mogelijk omgedraaid te worden, één keer bakken per kant moet voldoende zijn. Stel dat een visfilet 8 minuten gebakken dient te worden probeer dan om beide kanten circa 4 minuten te bakken. Op deze manier hoeft de visfilet slechts één keer omgekeerd te worden wat de kans op breken beperkt. Gebruik bij voorkeur een brede spatel of een schuimspaan.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.