Weekplanning

Waarom ik een weekplanning maak

Een weekplanning maak ik omdat het erg overzichtelijk is en daardoor snaai ik minder van ongezonde dingen. Boodschappen doe ik altijd voor een week en daarom is een weekplanning ook ideaal. Ik zorg er wel altijd voor dat ik veel varieer qua eten zodat ik alle voedingsstoffen binnen krijg.

Vaste dag om de planning te maken

Ik maak altijd op vrijdag mijn weekplanning. Op zaterdagochtend doen we altijd de boodschappen dan is het altijd erg fijn als mijn planning af is. Ik kijk eerst wat we in huis hebben en ik plan altijd hele dagen. Ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje , avondeten en als laatste nog een tussendoortje. Ik schrijf ook gelijk overal de punten bij zodat ik het gemakkelijk in de app van Weight Watchers kan toevoegen. Ook schrijf ik de dagpunten op zodat ik ook kan zien hoeveel punten op een dag ik gebruikt heb.

Puntentelling

Zoals iedereen heeft kunnen lezen volg ik Weight Watchers. Hierbij is het tellen van de punten erg belangrijk. Ik plan eerst altijd het avondeten omdat die vaak de meeste punten kosten. De rede dat ik dat doe is dat ik dan lekker met mijn gezinnetje mee kan eten. Als ik dan nog maar weinig punten heb voor de tussendoortjes plan ik daar de 0 punten producten. Natuurlijk gebruik ik ook wel mijn weekpunten maar die gebruik ik het liefst zo min mogelijk. Vaak gebruik ik die voor het weekend als we een keer gaan barbecueën bijvoorbeeld of dat ik een keer lekker kan genieten van wat nootjes.

Waar haal ik de inspiratie voor het eten vandaan

Vaak krijg ik de vraag waar ik toch al die inspiratie vandaan haal voor het eten.
Ik gebruik heel veel kookboeken. Soms zijn deze gerechten niet goed voor Weight Watchers maar de producten die niet goed zijn voor Weight Watchers kun je vaak vervangen en daardoor worden deze gerechten gezond en prima voor Weigth Watchers. Connect in de app van Weight Watchers gebruik ik ook veel. Hierin worden veel recepten gedeeld en die noteer ik allemaal in mijn receptenboekje. Ook de gerechten die standaard in de app staan gebruik ik. De boeken van Sonja Bakker gebruik ik ook zeker voor de inspiratie voor het eten. Het is erg belangrijk om gevarieerd te eten en dat doe ik dan ook.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.