bonen

Waarom zijn bonen gezond?

Veel mensen eten regelmatig bonen. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit een erg gezonde keuze is! Deze groente is verkrijgbaar in erg vele soorten en maten, maar de meeste blijken erg gezond om regelmatig te eten. Wij hebben uitgezocht waarom het zo gezond is om bonen in je voedingspatroon op te nemen.

Ze zijn erg voedzaam en bevatten veel gezonde stoffen, die ons lichaam hard nodig heeft. Een belangrijke voedingsstof die in grote mate in bonen wordt gevonden zijn vezels. In een normale portie zit al snel de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid bonen. Vezels hebben een positief effect op meerdere zaken in het lichaam. Zo dragen ze bij aan een gezonde stoelgang en helpen bij een gezonde darmflora. Ook hebben de vezels een positief effect op uw cholesterolgehalte, iets dat in deze fastfood-maatschappij een erg goed iets is.

Naast de vezels zitten er ook veel anti-oxidanten in bonen. Deze zijn belangrijk voor het lichaam, omdat ze schadelijke stoffen in het lichaam onschadelijk maken. Deze schadelijke stoffen zijn vaak vrije radicalen, die je o.a. binnenkrijgt uit sigarettenrook en vervuilde lucht. Het regelmatig eten van deze groente helpt het effect hiervan verlagen.

Het eten van bonen helpt bij afvallen

Ook wanneer je probeert af te vallen is het eten van bonen geen slecht idee. Er zitten maar weinig calorieën in, terwijl het lichaam zich snel verzadigd zal voelen. Meerdere studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig bonen eten flink minder kans hebben op overgewicht. Waarschijnlijk komt dit omdat je, je snel verzadigd zult voelen en daarom niet meer eet dan eigenlijk nodig is. Handig, wanneer je wilt afvallen!

Er zijn veel verschillende bonen

Er zijn veel verschillende bonensoorten, waarbij de ene soort gezonder is dan de ander. Over het algemeen zijn ze echter gezond. Wij zullen binnenkort nieuwe artikelen plaatsen met betrekking tot de verschillende soorten. Hou deze site daarom in de gaten.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.