Poffertjes

Wanneer kun je poffertjes eten?

Poffertjes is een gerecht dat je vrijwel altijd kunt eten. Het poffertje is vrijwel hetzelfde als de pannenkoek maar dan kleiner, tevens zijn de ingrediënten die gebruikt worden in een poffertje allemaal natuurproducten.

Hierdoor is het poffertje eigenlijk niet meteen slecht om te eten – uiteraard moet je hierbij wel opletten wat je erbij serveert. Een dikke klont boter of flinke berg met poedersuiker dat maken de poffertjes tot een minder gezond gerecht.

Eet je het poffertje naturel dan valt het nog wel mee hoe slecht het is, de basisingrediënten zijn namelijk meel, melk en ei. Deze drie ingrediënten zijn niet meteen ongezond.

Wanneer poffertjes eten?

Poffertjes zijn vooral lekker met wat guur weer, je wordt dan een beetje opgewarmd wanneer je deze oud Hollandse lekkernij eet. Echter staat er op vrijwel iedere kermis, braderie of markt wel een poffertjeskraam. Het poffertje is namelijk ook erg geschikt al een tussendoortje, vaak worden de poffertjes verkocht in een portie van 8 poffertjes. 

Een andere gelegenheid om poffertjes te eten is wanneer je met (kleine) kinderen iets wilt gaan maken in de keuken. Het maken van een cake of een taart is vaak zo standaard, terwijl het poffertjesbakken ook erg leuk is voor kinderen. Een bijkomend voordeel voor de ouders – het wordt niet zo’n grote kliederboel wanneer je het vullen van de poffertjespan met een doseerfles doet. Poffertjes maken wordt hierdoor een feest voor het hele gezin.

Zoals in de inleiding van dit artikel al werd geschetst kun je poffertjes eigenlijk vergelijken met pannenkoeken, hierdoor kun je ze ook als ontbijt eten, als lunch of als diner eten.  

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.