Warm weer en afvallen

Het is de afgelopen dagen warm geweest en de aankomende dagen wordt het ook zeer warm. Met deze warme dagen heb je vaak ook tegenvallende resultaten op de weegschaal. Dit komt door het warme weer, tijdens warm weer houd je lichaam vocht vast.

Vocht vasthouden

Vocht heeft ook gewicht en daardoor lijkt het alsof je niets bent afgevallen of in sommige gevallen lijkt het of je bent aangekomen. Dit is vaak niet het geval. Focus je niet te veel op de weegschaal maar meet ook je centimeters. Vocht vasthouden betekend dat de verhoudingen in je lichaam tijdelijk uit balans zijn. Daarom kan het zijn dat de weegschaal aangeeft dat je niet bent afgevallen of zelfs bent aangekomen. Het is ook heel belangrijk om je motivatie te blijven houden, je centimeters op te meten helpt je daarbij!

Wat kan ik eraan doen als ik vocht vasthoud

  • Het is heel belangrijk dat je niet te veel zout eet.
  • Blijf veel water drinken
  • Beweging, door voldoende te bewegen stimuleer je je bloedsomloop en kan het vocht ook weer makkelijker uit je lichaam worden afgevoerd.
  • Bij veel vocht vasthouden helpt het ook om ’s avonds de benen omhoog te leggen, hierdoor kan het vocht beter worden afgevoerd.

Je valt makkelijker af in de zomer

Bij zo’n 25 tot 30 graden neemt je eetlust af. Dit komt doordat je lichaam minder van het hormoon serotonine aanmaakt. Let hierbij wel op dat je wel genoeg voedingsstoffen op een dag binnenkrijgt.
Neem dan als ontbijt en/of lunch een verfrissende smoothie. Ik vind het heerlijk mijn dag te beginnen in de zomer met een frisse smoothie. Ik maak dit aan met magere yoghurt en vers of diepvries fruit, soms voeg ik een banaan toe als ik de smoothie wat dikker wil hebben.

Omdat het erg warm is drink je vanzelf ook veel meer water. In de winter vind ik het zelf ook veel moeilijker om aan 2 liter water te komen dan in de zomer. Ook in de zomer kun je je het water lekkerder maken door er fruit doorheen te doen.

Ook je calorieverbruik is in de zomer hoger dan in de winter, dat komt doordat je lichaam zich in de zomer koel moet houden. Je hart moet zich meer inspannen en dat kost energie, en die energie is weer goed voor extra calorieverbranding. Door die extra energie kan het zijn dat je erg vermoeid raakt tijdens een zomerse dag. Probeer hier niet aan toe te geven en blijf bewegen, wel met mate.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.