Gezonde voeding houd je gewicht in balans

Wat als afvallen niet lukt?

Het kan zijn dat je denkt gezond te eten, maar van te veel gezond eten kan het ook zijn dat je niet afvalt. Het is belangrijk dat je weet;
– wat je eet
– hoeveel je eet
– wanneer je eet

Wat mij geholpen heeft is een dagboekje bij houden. Bij Weight Watchers heb je daar een heel handige app voor. Het is ook belangrijk dat je volkoren producten eet, die geven je sneller een verzadigd gevoel, waardoor je minder gaat eten.

Als je veel sport kan het soms ook lijken alsof je niet afvalt, dit komt door dat je spiermassa meer wordt. Spieren wegen zwaarder dan vet. Wat een goede tip is om dan te gaan doen, is je minder vaak te wegen maar je lichaam op te meten. Je weegschaal kan dan wel aangeven dat je niet bent afgevallen, maar je kunt wel centimeters kwijt geraakt zijn.

Goed slapen wil ook helpen met afvallen. Tijdens het slapen krijgt je lichaam de kans om alle hormonen te resetten. Dit is het hormoon wat je hongergevoel regelt.
Als je dus slecht geslapen hebt kan het zijn dat je de volgende dag meer honger hebt dan wanneer je goed hebt geslapen.

Vaak denken mensen hoe vaker ze op een dag eten , hoe minder ze afvallen.
Dat gevoel had ik ook, vaak sloeg ik tussendoortjes over om zo minder eten binnen te krijgen. Achteraf helemaal niet goed!

Het is juist belangrijk om meerdere keren per dag wat te eten.
Ontbijt , tussendoortje, lunch, tussendoortje , diner en eventueel bij de thee nog een tussendoortje.
De tussendoortjes voorkomen dat je met de andere maaltijden meer gaat eten.

Wat ook bij sommigen wil helpen is je eten veranderen op een dag.
Als je bijvoorbeeld altijd ontbijt met yoghurt en fruit kun je wat anders gaan proberen. Dit doe je dan ook met de lunch. Zodat je niet elke dag hetzelfde eet, en andere voedingstoffen binnen krijgt. Zelf probeer ik elke dag wat anders te eten dan de vorige dagen. Ook kijk ik naar het avond eten dat ik ook varieer met aardappelen, pasta, rijst en wraps.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.