Wat ik geleerd heb om verleidingen aan te gaan

Het blijft natuurlijk lastig om al die verleidingen aan te gaan op verjaardagen, feestjes en natuurlijk alle feestdagen die we hebben door het hele jaar.

Mij verplicht voelen

Op verjaardagen heb ik het altijd erg lastig gevonden om de verleidingen te weerstaan.
Vaak voelde ik mij ook verplicht om van alles wat te gaan eten, omdat iemand er heel druk mee is geweest omdat allemaal te maken. Wat ik dan altijd nam is gebak én hapjes, chips kon ik wel wat makkelijker laten liggen maar als ik daarvan wat gegeten had bleef ik maar door gaan. Mensen zeiden dan ook vaak ‘het is nu feest, je mag nu lekker gaan genieten’. Ik dacht dan natuurlijk ja dat is ook zo.

Keuzes maken

Door Weight Watchers heb ik geleerd om keuzes te gaan maken. Voorheen dacht ik altijd als ik toch al wat ‘slechts’ had gegeten “ben toch al slecht bezig”. Vanaf dat ik Weight Watchers volg heb ik geleerd dat het prima is als je een keer wat ongezonds eet maar pak daarna de gezonde draad weer op. Op een verjaardag of feestje kies ik nu tussen gebak óf hapjes.

Als ik voor hapjes kies, kies ik wel voor de gezonde hapjes en geniet daar ook van. Het is nu niet zo dat je niks meer kunt eten op feestjes en dat je de andere mensen heerlijk ziet genieten. Dat houd je ook echt niet vol! Als gezonde hapjes kies ik voor: runderrookvlees met ei, brie met komkommer, snack komkommers en voor kipstukjes. Voor de chips kies ik niet meer omdat ik van mezelf weet dat ik daar niet makkelijk van af kan blijven als ik het eenmaal gegeten heb.

Trots op mezelf

Ik ben erg trots op mezelf dat ik dit geleerd heb en ik me er goed aan houd. Waar ik voorheen nog vanalles at op feestje e.d. maak ik nu gezonde en bewuste keuzes en geniet volop! Wat mij ook enorm helpt is steeds mijn doel voor ogen hebben.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.