broodplank

Wat is Weight Watchers precies ?

Zoals jullie hebben kunnen lezen, volg ik het programma Weight Watchers.
Dit is een programma om je voedingspatroon te veranderen, en je een inzicht geven wat en hoeveel je eet. Het moedigt je aan om vaker te kiezen voor fruit , groente, eiwitten , minder verzadigde vetten en minder suikers.

Het voordeel van Weight Watchers is dat je ALLES mag eten. Je kiest voedingsmiddelen op basis van punten, elk product heeft een aantal punten.
Door je gewicht , streefgewicht en leeftijd in te vullen , komt daar een dagtotaal uit wat je op een dag mag eten. Met de Weight Watchers app kun je de producten scannen en dan krijg je te zien hoeveel punten een product is. Soms komt het voor dat een product er nog niet in staat, dit kun je dan zelf handmatig invoeren.

Er zijn ook producten die geen punten ‘kosten’. Deze kun je gedurende dag eten ook al heb je daar geen punten meer voor. Let er wel op dat, dat ook niet onbeperkt kan.
Hoe meer suiker en/of verzadigde vetten er in een product zitten, hoe hoger de punten.
De eiwitten verlagen juist de punten.

Je hebt bij Weight Watchers ook weekpunten. Deze punten kun je inzetten als je bijvoorbeeld een keer een feestje hebt of gewoon zin hebt in patat, maar daar de punten niet meer voor hebt. Soms houd je misschien wel punten over van een dag, deze worden dan bij je weekpunten bijgeschreven.
Aan het einde van de week ( wanneer jij je weegdag hebt ingesteld) vervallen de weekpunten. Je begint dan weer met nieuwe weekpunten.

Heb je motivatie nodig tijdens Weight Watchers? Dat kan!
Je hebt keuze tussen alleen online of met een studio erbij. Kies je voor met een studio erbij dat houd in dat je naar een cursus gaat, de cursist heeft zelf ook Weight Watchers gevolgd. Er komen meerdere mensen hier met dezelfde reden. De cursist geeft je informatie over voeding en voordat de studio begint, word je gewogen.

Je kunt ook gewoon de app ernaast gebruiken en gebruik maken van connect. Connect is een platvorm waar mensen hun doelen delen, voor en na foto’s plaatsen, dit kan voor sommigen ook erg motiverend zijn.Kies je voor alleen online, dan kun je alleen de app gebruiken. Mocht je toch twijfelen of een studio wat voor je is kun je altijd voor een keer gratis binnenlopen en kijken of het wat voor je is. Je kunt je dan gerust aanmelden voor de studio als je besluit om dat te gaan doen. Zelf heb ik gekozen voor alleen online, ik heb zelf genoeg motivatie en vind het platvorm ook gezellig om aan deel te nemen.

Ben heel erg blij dat ik deze stap genomen heb. Heb meer inzicht gekregen in wat ik eet, en hoe gezond of slecht het is. Bij sommige producten had ik echt het idee dat het gezond was, en uiteindelijk niet gezond bleek te zijn. Het heeft me bewuster gemaakt van de keuzes die ik nu maak.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.