Yvanka blog gevoel | afvallen

Wat overgewicht met mij doet

Mijn zelfbeeld is al van jongs af aan negatief, alles aan mezelf vond ik lelijk.

Er is een tijd geweest dat het me niet uit maakte wat ik aan had of hoe mijn haren zaten.

Mijn zelfvertrouwen was ook ver te zoeken, dit kwam omdat ik allerlei diëten probeerde en niets hielp. In mijn hoofd zei ik dan vaak ’’zie je wel dat het bij mij toch niet gaat lukken’’ en ook ’’waarom probeer ik het iedere keer weer opnieuw als het toch niet lukt’’. Toch gaf ik het niet op en probeerde ik telkens een nieuw dieet.

Waar ik ook last van heb gehad is dat als mensen naar mij keken, ik direct het idee had dat ze negatief over mij dachten. Ook het gevoel dat ze me altijd nakijken had ik vaak. In mijn onderbewustzijn wist ik ook wel dat ik zelf ook wel naar mensen kijk, en dat is echt niet altijd negatief. Maar dat besef je jezelf op dat moment gewoon niet.

Het nakijken van mensen gaf mij vaak een onzeker gevoel en had ook zeker invloed op mijn dagelijkse dingen. Met verjaardagen durfde ik bijvoorbeeld bijna niet op te staan om ergens heen te lopen. Wanneer ik een hapje of wat chips pakte (wat natuurlijk iedereen doet op een verjaardag) kreeg ik gelijk weer een naar gevoel en zag ik mensen al denken’’zie haar weer lopen, heeft zeker nog niet genoeg gehad ’’. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Door de jaren heen wisselde continue mijn gevoel en mijn kijk op de dagelijkse dingen. In de periode dat ik van puber naar jong volwassene ging merkte ik dat ik me weer meer druk ging maken om hoe ik eruit zag. Lang voor de kast staan om te kijken welke kleding ik aan deed was weer een dagelijkse routine. Dit was iedere dag weer een moment van ongemak, want niets stond mooi voor mijn gevoel.

Ook ik heb gelukkig uiteindelijk geleerd om mijn lichaam te accepteren. Wel moet ik wel eerlijk zeggen dat dit onder ander is gekomen, omdat ik met Juice plus veel gewicht heb verloren. Ik heb me vanaf dat moment gefocust op de positieve dingen in het leven.

In de spiegel kijk ik nu naar een vrouw die nooit op geeft, en ik kijk naar hoe ik verander nu het afvallen wel goed gaat. Doordat ik nu gewicht verlies wordt mijn zelfbeeld beter en krijg ik meer zelfvertrouwen. Ik weet dat het me nu toch op eigen kracht lukt en dat doet me heel goed. Zelf ben ik nog niet tevreden met mijn gewicht en heb ik wel eens frustraties over bijvoorbeeld dat ik bepaalde kleding nog niet kan dragen die ik wel zou willen. Daar tegenover ben ik nu wel gelukkiger en trotser dan ik ooit ben geweest.

Na alles wat ik heb mee gemaakt ben ik me er nu bewust van dat niemand perfect is.

Je bent goed zoals je bent!

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.