Water

Water is erg belangrijk

Ons lichaam bestaat voor ruim 70% uit water, en door te drinken zorgt dat voor evenwicht. Zonder voedsel kunnen we makkelijk even volhouden, zonder water kun je maximaal 4 dagen overleven!

Ook na een lange nachtrust is het belangrijk om het waterpeil in je lichaam weer aan te vullen. Veel mensen hebben niet gelijk dorst na het opstaan, je hersenen geven het signaal ‘honger’ aan. Voor ons gevoel hebben we geen dorst, maar iedereen heeft dorst na het slapen.

Water is goed voor je organen zoals hart, nieren, darmen en lever. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de juiste plek worden vervoerd en afvalstoffen worden afgevoerd.

Waar helpt water bij?

Afvalstoffen Door voldoende te drinken worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. Hierdoor wordt je stofwisseling aan het begin van de dag gestimuleerd. Ons lichaam verwijdert afvalstoffen via urine en zweten en hierbij is water dus heel belangrijk. Drink daarom bij het opstaan al een glas en later (tijdens het ontbijt) nog een glas.

Hoofdpijn is vaak een teken van uitdroging, het beste is dan om flink wat water te drinken. Probeer dit de volgende keer voor te zijn door op tijd wat te gaan drinken.

Afvallen hierbij ondersteund het drinken van water, het geeft je een voller gevoel zodat je minder gaat eten. Een goede tip is dan ook om voor elke maaltijd een glas te drinken. Daarnaast helpt water bij het verbranden van vet en calorieën. Meer tips voor afvallen vind je hier.

Meer energie krijg je door vochttekort voor te zijn. Als je vochttekort hebt ben je sneller vermoeid doordat het heel veel energie kost. Zorg dat je drinkt terwijl je nog geen dorst hebt. Dorst betekent vaak al dat je lichaam begint uit te drogen.

Nieren hebben ook zeker water nodig om goed te kunnen functioneren. Als de nieren niet goed werken, worden er afvalstoffen die schadelijk zijn opgeslagen in de lever. De lever kan daardoor niet goed zijn werk doen.

Katertje? Drink veel water dit zorgt ervoor dat je lichaam weer hydrateert en je hoofdpijn weggaat.

Te veel water drinken

Je kunt ook zeker te veel water drinken. Wat je dan krijgt is water vergiftiging. De nieren kunnen de grote hoeveelheden niet aan, waardoor er teveel water in het bloed terecht komt.

We hebben als volwassen persoon 2 liter drinken nodig op een dag.

Wat bij mij zelf heel goed werkt om op een dag goed water te drinken is standaard een fles bij mij hebben staan. Iedere keer als deze leeg is vul ik hem opnieuw. Voor mezelf heb ik dat deze fles 3 keer gevuld moet zijn op een dag, dan heb ik genoeg gedronken.

Veel mensen vinden het drinken van water saai en houden hier niet van, ze vinden het niet lekker. Je kunt het drinken lekkerder maken door er fruit door heen te doen .

Hier zijn wat voorbeelden van fruitwater:

– Aardbei met limoen
– Citroen met komkommer
– Watermeloen met munt
– Sinaasappel met kiwi

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.