Paarse spruiten

wokgerecht met paarse spruiten

Huh paarse spruiten? Ja je las het goed in dit gerecht gaan we wokken met paarse spruiten. Eigenlijk is de paarse spruit eigenlijk hetzelfde als de ‘normale’ groene spruit die wij al sinds jaar en dag kennen, alleen is de paarse spruit een stuk minder sterk van smaak en zoeter dan de groene spruit. Hierdoor smaakt de paarse spruit ook meteen een stuk minder bitter. In dit artikel zullen we een roerbak/wok recept geven met als basis de paarse spruit, echter kun je ook de groene spruit hiervoor gebruiken. Het gerecht dat we hier bespreken is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten wokgerecht met paarse spruiten

– 700 gram paarse spruitjes (schoongemaakt)
– 400 gram krieltjes
– 125 gram cashewnoten
– 4 theelepels tomatenpuree
– 500 gram gehakt
– 1 ui (gesnipperd)
– 4 theelepels paprika poeder

Bereiding wokgerecht met paarse spruiten

Kneed het gehakt en voeg hier de gesnipperde ui en paprika poeder aan toe, draai er vervolgens kleine gehaktballetjes van. Roerbak vervolgens de gehaktballetjes in een wok of hapjespan.

Voeg wanneer de gehaktballetjes een beetje gebruind zijn de krieltjes en de schoongemaakte paarse spruiten toe. Bak dit vervolgens zolang dat het geheel lekker krokant wordt. Nu is het tijd om de tomatenpuree en de cashewnoten toe te voegen, schep alles nog een paar keer goed door elkaar en laat het nog circa 3 minuten doorbakken.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.