Wokgerecht met varkensvlees en perzik

Sharing is caring!

Dit keer weer een gerecht dat snel te bereiden is door middel van een wok. Zoals je weet gebeurd wokken onder een hoge temperatuur. Het eten dat wordt bereid in een wok is snel klaar en is bovendien gezond, gezien er weinig vet aan te pas komt. Dit gerecht is voldoende voor 4 personen en is in 15 minuten te bereiden, wokgerecht met varkensvlees en perzik.

Ingrediënten wokgerecht met varkensvlees en perzik

– 400 gram varkensvlees
– 2 lente-uien
– 4 perziken
– 4 appels
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel ketjap
– 2 eetlepels chilisaus
– Olijflolie

Bereiding wokgerecht met varkensvlees en perzik

Snijd het varkensvlees in reepjes, dit zorgt ervoor dat het vlees snel gaar is in de wok. Verwijder de schil van de perziken en snijd deze doormidden, verwijder de pit en snijd de perziken in kleine stukjes. Was en schil de appels. Ontdoe de appel van het klokhuis en snijdt er kleine stukjes van. Pel de ui en snipper deze. Snijd ook de lente-ui in kleine ringen.

Zet de wok op het vuur en gooi er wat olijfolie in, laat de olie op temperatuur komen en voeg de ui, knoflooktenen en lente-ui toe. Fruit deze ingrediënten. Voeg nu het varkensvlees toe. Roer het vlees regelmatig door zodat beide kanten gaar worden. Voeg nu de appel en de perziken toe en bak dit circa 2 minuten mee. Na deze twee minuten kun je de chilisaus en ketjap toevoegen, schep alles nog een keer goed door. Serveer dit wokgerecht met wat rijst of mie.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.